Ons team

Petit gâteau is de échte Franse patisserie in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Het stel ontmoette elkaar in Parijs waar Meike na haar banketbakkersopleiding een patisserie opende. Na zes succesvolle jaren verhuisden Meike en Patrice, met hun vijf kinderen, naar Amsterdam om daar hetzelfde te doen.

Meike Schaling

Meike

Er was eens een meisje dat banketbakker wilde worden. Meike Schaling besloot haar hart te volgen en leerde het banketbakkersvak in Parijs aan de Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie. Ze werkte als Pâtissière in sterrenrestaurant La Grande Cascade. In 2006 opende ze haar eigen patisserie in Parijs en in 2013 opende ze, samen met Patrice, Petit gâteau Amsterdam.

Patrice

Patrice

Patrice Andrieu leerde het vak aan de Ecole hôtelière de Chamalière in de Puy-de-Dôme en Hostellerie de Fontanges in Rodez. Na zijn studie werkte hij voor Groupe Accor, Saint Clair le traiteur en La Grande Epicerie de Paris waar hij de cateringafdeling ontwikkelde. Van samenstelling van het menu tot budgettering en logistiek, Patrice verzorgde talloze recepties en evenementen voor verschillende Franse ministeries en voor klanten als Chanel, Dior, Guerlain, Louis Vuitton en Les Opéras de Paris.

Team

Het team van Petit gâteau bestaat uit 9 medewerkers die de passie voor het bankerbakkersvak delen. Giulia werkte 9 jaar bij patisserie Kuyt, een grote naam in de bankerbakkerswereld, voordat ze bij Petit gâteau begon. Jacky maakte een carrièreswitch van vormgeefster naar patissière; ze gebruikt nu haar artistieke gave om de mooiste taartjes te maken. Marijn besloot na een workshop bij Petit gâteau een banketbakkersopleiding te volgen, liep stage bij Petit gâteau en maakt er nu de mooiste bruidstaarten. Silvia is kunstenares maar werkt ook bij Petit gâteau als barrista en helpt mee in de bakkerij. Charlotte is een Franse patissière die het vak in Parijs heeft geleerd en bij Pierre Hermé en in Hôtel Prince de Galles heeft gewerkt. Deborah is een zeer ervaren patissier en heeft gewerkt bij The Dylan en Unlimited Delicious. Valentin is een Franse patissier die aan de Ecole nationale supérieure de pâtisserie in Yssingeaux het vak heeft geleerd. Kai komt uit Hong-Kong en heeft het banketbakkersvak in Amsterdam geleerd en heeft drie jaar bij Unlimited Delicious gewerkt. Michelle is onze verkoopster en appelschilster. Meikes kinderen, Louis, Lucas en Jules helpen ook een handje mee.

Winkelwagen
Scroll naar boven